loading.gif
mobile-banner-bg

14 Mart Tıp Bayramı Kutlamaları

...
14 Mart 2012 - Çarşamba

14 Mart Tıp Bayramı' nı doktorlarımızla birlikte kutladık

14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilçemiz Sağlık Grup Başkanı başta olmak üzere, hastanelerimizi ve Aile Hekimlerimizi AK Parti Bayrampaşa teşkilatı olarak ziyaret ettik, doktorlarımızın bayramını kutladık.

   Sağlık Grup Başkanı Aydın Bey, Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Fahrettin Bey, Maltepe Semt Polikliniği Başhekim Y. Celal Bey, Topçular Semt Polikliniği Başhekim Y. Mehmet Bey ve Bayrampaşa da hizmet veren Aile Hekimlerimizle sağlık konusunda fikir alışverişinde bulunma imkanı bulduk. Başhekimlerimizin ve doktorlarımızın güzel çalışmalarını yakından müşahede ettik.

   Bayrampaşa’ da artık 350 yatak kapasiteli devlet hastanesinin adım adım gerçekleşmek üzere olduğunu, İlçe Başkanımız Cemil Yıldız Bey Başhekimlerimize bu konudaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.    

    Doktorlarımızla yaptığımız bu ziyaretler neticesinde Hükümetimizce izlenen sağlık politikalarının Dünya standartlarına doğru hızla yaklaştığını öğrenmek bizlere herşeyin en iyisine layık milletimiz adına gurur verdi.

    1980’li yıllara kadar doğan 1000 bebekten 200‘ünü kaybederken, bu rakam 1990 yılarda 1000 bebekten 75’e düşmüş, 2011 yılı rakamları gelişmiş ülkelerin ortalaması %  0,5 düzeyine yaklaşarak % 0,7 olarak gerçekleşmiştir.

    Bir ülkenin gelişme parametrelerinden biri olan bebek ölümlerinin bu seviyelere gelmesinde, Sağlık Bakanlığımızın başlattığı Aile Hekimliği müessesesinin önemi büyüktür. Aile Hekimlerimiz bebek anne karnına düştüğü andan itibaren anneye hamilelik sırasında gerekli eğitimi vererek sağlıklı bir gebelik sürecinin yaşanmasını sağlıyorlar. Çocuk doğduktan itibaren gerekli beslenme ve aşıları konusunda da Aile Hekimleri, hem annenin hem de çocuğun sağlığının izlendiğini belirttiler.

    Bu konularda Doktorlarımızın konuşacak çok sözleri var. Onlarla önümüzdeki günlerde bu konuları belli periyotlar da halkımızla paylaşarak daha sağlıklı bir nesil yetiştirme konusunda çalışmalar yapacağız.

    HEKİMLERİMİZİN TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN.