loading.gif
mobile-banner-bg

Çanakkale İçinde Bir Gece

...
18 Mart 2012 - Pazar

AK Parti Bayrampaşa Gençlik Kolları olarak 18 Mart Pazar akşamı ‘’Çanakkale içinde bir gece’’ isimli bir program düzenledik

Program öncesinde geceye katılan misafirlere 57. alayın bir günlük yemek istihkakı olan üzüm hoşafı ve kuru ekmek dağıtıldı. Yoğun ilgiyle karşılanan ikram katılımcılara Çanakkale’nin ne zor şartlar altında kazanıldığını bir kez daha düşündürdü.

Programa Çanakkale savaşını anlatan bir slayt ile başlandı. Sonrasında açılış konuşmasını yapan gençlik kolu başkanı Recep  Asılsoy,  Çanakkale savaşının biz gençler için apayrı bir yeri olduğundan ve mukaddes şehitlerimize duyduğumuz şükranın hiçbir zaman eksilmeyeceğinden, aksine gün geçtikçe daha da artacağından bahsetti.

Kılıç Ali Paşa Camii imamı Selman Okumuş’un  Kuran tilavetiyle devam eden geceye Zeytinburnu merkez camii imam hatibi gazelhan Celalettin Şensoy Hocamızın ilahileri anlam kattı.

İlçe başkanımız Cemil Yıldızın yakın tarihimizi özetleyen veciz konuşmasından sonra  Gülbeyaz Çolak, Hüseyin Yıldırım ve Samet Aydın Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine isimli şiirini seslendirdiler.

Sırası ile Muhammed Salih Durgun bayrak şiirini, Selçuk Ödemiş Yemen türküsünü ve Şeyma Candan ile “eledim eledim” türküsünü seslendirdi.

Koray Vural isimli genç kardeşimizin ise ‘’kime emanet’’ isimli şiiri programda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Programda dikkat çeken bir diğer nokta ise şiir ve türkülerden sonra alkışın kullanılmaması oldu.

Alkışın asla şehitlerimiz için bir anlam ifade etmediği, asıl önemli olanın onların boş yere ölmediğinin bilincinde olmamız gerektiğinin vurguladığı program, Yahya Özmen Coşkun’un Çanakkale Türküleri ile sona erdi.